Follow me on twitter :)

Tuesday, August 9, 2011

69. kisah hidup

annyeong-haseyo... :)

i will write in malay...again...ouh,crap...I'll make it up for english writing practice later..hehe

jadi nye...hari ni, nak mengungkap kisah kehidupan...selalunya kita mesti ade jumpe sesuatu yang baru...setiap kali tu jugak la, kita terlupa setiap pertemuan tu akan bertemu dengan perpisahan..tak kisahla dengan benda hidup or benda mati...hehe...

bile dah hilang or terpisah dengan sesuatu, mula lah kecewa dan mencapai kesedihan tahap melampau...

so, sebab tu kita kena selalu beringat :

"hidup adalah sebuah cerita..
semuanyaakan dattang
dan semuanya akan pergi 
sesuai dengan waktu
yang sudah ditentukan 
oleh tuhan kita..."


jadi, kita kene lah menjalani hidup dengan penuh pengertian dan penghargaan agar dapat memaknakan segala yang terjadi dalam hidup kita...

lebih baik,

"capai hidup kamu seperti kura-kura (slow but sure)"

it looks rather yummy...*dah la bulan puasa*
******

“Indahnya perkenalan jika bersulamkan keikhlasan, 
moleknya persahabatan andai setia yang dipertaruhkan 
dan untungnya bercinta jika kekal selamanya”

Jika hati adalah istana,
Cinta adalah singgasana,
Ketulusan ialah mahkota,
Kesetiaan ialah piala terindah
dan senyum seorang kekasih adalah takhta,
Serta kejujuran & kepercayaan adalah pusaka..!

2 comments:

syarifahsidrus said...

hidup satu perjalanan, yang kita hanya boleh rancang, tapi tak boleh tentukan

...(",) PooH... said...

setuju sangat3...ketentuan itu rahsia pencipta je...

Fabulous Friends