Follow me on twitter :)

Monday, June 27, 2011

48. Keindahan Muslimah

Assalamualaikum...

post kali ini adalah khas untuk muslimah...ye, kita kerap kali mendengar sungutan daripada kaum kita, perempuan...ramai yang merasakan ketidak adilan dalam peletakan keistimewaan di dunia berbanding lelaki...namun, mungkin kita terlupa sebentar...

jadi, mari kita ambil sejenak untuk imbas kembali kelebihan yang diberikan olehNya kepada kita bergelar wanita, muslimah...

1. Doa wanita lebih makbul daripada lelaki kerana lebih penyayang daripada lelaki.

2. Seorang wanita solehah lebih baik daripada 70 orang wali.

*ade lagi....sambung baca taw..jangan berhenti di sini... :)3. Seorang wanita solehah lebih baik daripada 70 orang lelaki soleh.

4. Sabda Rasulullah S.A.W,"Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku di dalam syurga.

5. Syurga itu dibawah telapak kaki ibu.

6. Apabila kedua orang ibu bapamu memanggilmu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.

7. Allah SWT akan memasukkan setiap wanita yang membantu suaminya di dalam urusan agama ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya.

8. Tidak akan putus ganjaran dari Allah SWT kepada seorang wanita yang siang malamnya menggembirakan suaminya.

9. Seorang wanita yang menyapu lantai dengan berzikir kepada Allah SWT akan mendapat pahala seperti menyapu lantai di Baitullah.

10. Wanita Seorang wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu2 neraka dan terbuka pintu2 syurga. Masuklah dia dari mana2 pintu yang dia sukai tanpa dihisab.

sesungguhnya tidak Allah ciptakan sesuatu itu dengan sia-sia...Allah Maha Adil...dan kelebihan yang dikurniakan juga berkeadaan sama rata dan bukan hanya kepada satu pihak...jadi, hayatilah wahai muslimah solehah (",)

No comments:

Fabulous Friends